امشب در سومین جلسه آموزش مجازی «تربیت رسانهای» دبیرستان دخترانه فرهنگ تهران درباره موسیقی و تأثیرات آن بر نوجوان با والدین محترم این دبیرستان گفتگو کردم.
این مبحث برشی از دوره جامع «رشدانه۱۴۰۰» است.
امشب در سومین جلسه آموزش مجازی «تربیت رسانهای» دبیرستان دخترانه فرهنگ تهران درباره موسیقی و تأثیرات آن بر نوجوان با والدین محترم این دبیرستان گفتگو کردم.
این مبحث برشی از دوره جامع «رشدانه۱۴۰۰» است.
با هماهنگی مرکز فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر هرات، در یک دوره سه روزه حدود صد نفر از آموزگاران، معلمان و فرهنگیان مکاتب خصوصی شهرهای هرات، مزارشریف و کابل ضمن آشنایی با مبانی سواد رسانهای و تربیت رسانهای، با اهمیت داستان و داستانگویی در تربیت شاگردان آشنا شدند و برخی از فنون اقناع رسانههای خبری و تبلیغی را آموختند.
در این دوره پنج ساعته به همراه استاد سعید مدرسی در سه جلسه مجازی و تعاملی از ۲۷ تا ۲۹ دیماه ۱۴۰۰، برخی سرفصلهای پایهای سواد رسانه ای را برای جمع کثیری از معلمان و فرهنگیان کشور دوست و برادر افغانستان تدریس کردم.
در سومین و آخرین جلسه از جلسات دانش افزایی دبیرستان دوره اول پسرانه فرهنگ، در جمع اولیای محترم پایه هفتم به موضوع چشم انداز رسانه های اجتماعی پرداختم و رویکرد تربیتی به پدیده اینستاگرام را تبیین کردم.
این مبحث برشی از دوره جامع «رشدانه۱۴۰۰» است.
امشب به اتفاق استاد مدرسی در دومین جلسه آموزش مجازی «تربیت رسانهای» دبیرستان دخترانه فرهنگ تهران حاضر شدم و دربارهی آثار داستان، فیلم و سریال و انیمیشن روی بچهها و نحوه مدیریت رسانههای نمایشی در خانواده با والدین محترم این دبیرستان گفتگو کردم.
این مبحث برشی از دوره جامع «رشدانه۱۴۰۰» است.
به دعوت خواهران محترم در دبیرستان دخترانه متوسطه اول روشنگر، در یک جلسه مجازی به اتفاق استاد مدرسی در خدمت مربیان و معلمان دلسوز این مجموعه آموزشی بودیم و درباره ابتلائات موسیقایی دختران نوجوان تبادل نظر کردیم.
در جمعبندی مباحث این جلسه که موسیقی را به مثابه «نیسان آبی» که با آن تصادف کردهایم تحلیل کردم، این پنج اقدام زیربنایی به نظرم رسید که برای ثبت در حافظه مجازی اینجا مینویسم:
۱- راززدایی از عالم موسیقی برای نوجوان
۲- طرح شفاف،دقیق و بیرودربایستی احکام موسیقی و رقص و اختلاط و ... برای نوجوان
۳- طراحی زیستبوم هنری سازنده برای نوجوان
۴- تثبیت رویکرد بنیادین نسبت به صنعت سرگرمی در نوجوان
۵- رویکرد کلینیکی به موارد حادّ مثل قرنطینهسازی، توجیه خانواده و ...
در دومین جلسه از جلسات دانش افزایی دبیرستان دوره اول پسرانه فرهنگ، در جمع اولیای محترم پایه هفتم به موضوع راهبردها و روشهای صیانت از فرزندان در فضای مجازی پرداختم.
این مبحث برشی از دوره جامع «رشدانه۱۴۰۰» است.
به دعوت سرور ارجمندم استاد اشرف کاشانی، در چهار جلسه کلاس دینی پایه دوازدهم (دوره ۶۱) دبیرستان علوی حاضر شدم و بخشی از آثار شناخته شده موسیقی بر انسان، صنعت موسیقی و کارکرد موسیقی در مداحی را بررسی کردیم.
این جلسات به شکل حضوری و به تفکیک برای دانشآموزان انسانی، ریاضی و تجربی از ۲۳ آذر تا ۸ دی ۱۴۰۰ برگزار شد.
امروز توفیق داشتم به دعوت مدیریت محترم رادیو معارف در جمع اساتید، فضلا و همکاران قدیمی خودم در شورای طرح و برنامه رادیو معارف حاضر شوم و چکیدهای از چشمانداز سواد رسانهای در ایران را با برادران بزرگوار خودم به اشتراک بگذارم.
رادیو معارف به عنوان رسانهی مرجع و پیشرو در طرح مباحث تربیتی و خانوادگی با رویکرد اسلامی شناخته میشود و از ابتدای دهه ۹۰ با پرداختن به موضوع «تربیت» و «رسانه» در این زمینه پیشتاز بوده است. انشاءالله در ماههای آتی شاهد حرکت منسجمتر این رسانه دینی در مسیر «تربیت رسانهای» خانوادهمدار باشیم.
در اولین ماه فصل زمستان هم دوره آموزش مجازی
ویژه خانوادهها، رشدانه۱۴۰۰، با استقبال خانوادههای فرهیخته برگزار شده است.
در مرکز تربیت رسانهای باران،
با مدیریت برادر گرامی استاد سعید مدرسی این دوره برای عموم خانوادههای
ایرانی طراحی شده و به شکل منظم هر ماه برگزار میشود و مباحث
مختلفی درباره مدیریت رسانهها در خانواده و آثار رسانههای نمایشی، اخبار،
فضای مجازی، بازی و موسیقی در زندگی بچهها ارائه میشود.
به دعوت دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، در مراسم جشن تکلیف فرزندان پسر این وزارتخانه حاضر شدم و در یک جلسه پر شور و حرارت با والدین محترم نوجوانان درباره ضرورت و نحوه استقرار نظام تربیت رسانهای در خانواده صحبت کردم.