در فروردین، اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۰ و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، در یک پروژه کوچک شخصی، مشغول جمعآوری شواهد دمدستی درباره سطح فهم و ادراک عمومی نخبگان و مدیران جمهوری اسلامی (چپ و راست و وسط و بالا و پایین و قبلی و بعدی) نسبت به مقوله «حکمرانی سایبری» شدم. همانزمان برخی از این شواهد و مثالها را با عنوان «همه با هم رد دادن!» در کانال بله ازسرنوشت هم منتشر میکردم.
جالب آنکه انتشار تدریجی این شواهد منجر به دریافت تعداد بیشتری از چنین مثالهایی از مخاطبانم شد.
همچنین مجبور شدم دو جلسهی طولانی سه ساعته با گروههایی از شاگردان سابقم که از نوجوانان و جوانان انقلابی هستند برگزار کنم و به سؤالات جدی و هولناک آنها، پاسخهایی ساده بدهم!
حالا و صرفاً برای ثبت در تاریخ، این مجموعه کوچک را به طور عمومی منتشر میکنم.
یک
کانال تأیید شده خبر فوری در پیامرسان بله، با ۱۴۱ هزار مشترک، رسماً دعوت میکند که ضمن استفاده از ویپیان در یوتیوب او را دنبال کنیم.
مشنگهای چرتکه بدست، نفهمیدهاند که وقتی برای دو دلار درآمد شبههناک، به مرزشکنی و پلتفرم بیگانه رسمیت میدهی خودت را از اعتبار انداختهای.
بوی کباب شنیدهاند ظاهراً؛ نمیدانند که خر داغ میکنند.
دو
کانال رسمی تبیان، دستیار زندگی خانواده، در پیامرسان ایتا، با ۱۱ هزار مشترک، رسماً دعوت میکند که در کلاب هاوس درباره فلان و بهمان موضوع گفتگو کنیم.
تقبل الله حاج آقا!
انشاءالله که علما و فضلا در سازمان تبلیغات اسلامی برای ضریب دادن، تبلیغ و تقویت این پلتفرم تازه به دوران رسیده و مشکوک آمریکایی حجت شرعی داشته باشند؛ یا لااقل درصدشان را از برادران سیمکش به دلار گرفته باشند.
(این هم پشت بلندگو)
سه
نمایندگی شهر مقدس قم «سازمان فضای مجازی سراج»، زیر مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کارگاه آموزشی کاملاً رایگان کلاب هاوس برگزار میکند.
برادرا یه کم جمع و جور تر بشینند که حاجی هم جا بشه.
فقط شب انتخابات که گوش خودتون و شبکهی دعوت شدهی زنجیرهایتون رو گرفتند و به جرم پوشیدن لباس مقدس سپاه انداختند بیرون، یه کم با ما مهربونتر باشید. از دشمن قسمخوردهتون که بدتر نیستیم.
چهار
به نقل از مجازیست، وزارت ارتباطات در نامهای عتاب آمیز خطاب به اپراتورهای تأمین اینترنت، تهدید کرد که در صورت ایجاد اختلال در پلتفرم آمریکایی کلاب هاوس، با آنها بر اساس ماده ۷۳۷ قانون مجازات اسلامی برخورد میکند.
مگر نمیدانستید؟
سیمکشها خیلی روی سیم حساس هستند. پایتان را روی آن نگذارید!
پنج
پایگاه اطلاع رسانی دولت جمهوری اسلامی ایران (dolat.ir)، پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خودش را چنین معرفی کرده است:
+ تلگرام (سامانه مجهول الهویه - مسدود برای کاربران ایرانی مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران)
+ توییتر (سامانه آمریکایی - مسدود برای کاربران ایرانی مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران)
+ اینستاگرام (سامانه آمریکایی - با سابقه خصومت شدید با محتوای ارزشی و انقلابی)
به نظرم مردم ایران اشتباهی در انتخابات آمریکا شرکت کردهاند که دولتشان چنین شجاعانه در حال حمایت از کسب و کارهای آمریکایی و چندملیتی است.
دفعه بعدی سعی کنید در انتخابات ایران شرکت کنید!
شش
بخش نو+جوان پایگاه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای، ضمن حضور رسمی در سامانه آمریکایی اینستاگرام، در ماه مبارک رمضان برای مخاطبان نوجوان خود مسابقه قرآنی برگزار میکند.
توجیه احتمالی برادران گرامی برای این اقدام، خالی نکردن عرصه از محتوای سالم و مفید برای نوجوانان است. به بیان دیگر بهتر است نوجوانی که در لغزشگاه گناهآلود اینستاگرام حضور دارد لابلای هر مزخرفی که مصرف میکند، محتوای پاک و نورانی هم مصرف کند تا آنکه صرفاً به استفاده لهوی از اینستاگرام بپردازد.
این استدلال بسیار مشابه استدلال شیخ احمد کافی در پایهگذاری مهدیه تهران در راستهی عرقفروشیها و خانههای فساد در خ پهلوی سابق است.
با این تفاوت کوچک که بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی ایران سپری شده است.
به نظرم ضروری است که برادران نو+جوان به این سؤال پاسخ بدهند که در دفتر حفظ و نشر آثار رهبر کدام انقلاب فعالیت میکنند؟ و پدرانشان چرا در انقلاب مشارکت کردند؟
هفت
خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، با همکاری مارک زاکربرگ، کمپانی فیسبوک و وزارت خزانهداری ایالات متحده آمریکا که هنوز مدیران جوان رسانهای ما را در فهرست تحریمهای تروریستی قرار نداده، سلسله گفتگوهای زنده اینستاگرامی برگزار میکند.
موضوع این گفتگوها «نظام مسائل حوزه هنر و رسانه انقلاب اسلامی» است. (همینقدر تباه و مضحک)
از مشاور امور حقوقی-قضایی صدا و سیما تا رییس مجتمع آموزشی بسیج صدا و سیما و مدیر شبکه کودک و مدیر عامل سفیرفیلم و معاون سینمایی حوزه هنری هم حضور دارند.
برادران ارزشی و انقلابی ما (با تفنگ و بدون تفنگ) هنوز متوجه نشدهاند که نظام مسائل حوزه هنر و رسانه انقلاب اسلامی بخاطر همین شُل آمدنهای مدیران جوان انقلابی شَل میزند.
خانه از پایبست ویران است برادران. خدا دولت جوان انقلابی را بخیر بگذراند. آمین.
هشت
خانه اخلاقپژوهان جوان سلسله گفتگوهای اخلاقی با حضور اساتید حوزه اخلاق در لایو اینستاگرام برگزار میکند.
سطح مباحث و اساتید از شبکه چهار و رادیو معارف هم بالاتر است!
.. وظایف اخلاقی خداوند در قرآن
.. اوصاف اخلاقی قرآن از دریچه فرا اخلاق
.. حرفی تازه در پیوند اخلاق و عرفان
.. رهیافت اخلاقی قرآن پژوهان از دریچه مبانی کلامی
.. و...
فقط متأسفانه اخلاقپژوهان جوان یادشان رفته موضوع نقش الگویی علما در حرکت اخلاقی جامعه و موضوع وظیفه اخلاقی علما در امر به معروف و نهی از منکر حاکمان و مردمان را قبل از برگزاری جلسات مرور کنند.
خدا در هدایت خلق توفیقشان دهاد!
نه
آقای سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری:
«بین اینستاگرام و توئیتر فرقی وجود ندارد، اگر محدودیتی وجود دارد، باید برداشته شود.»
صدای خندهی مرغهای پخته از داخل قابلمه!
اگر هشت سال فعالیت بیوقفهی دولت سایه به چنین خروجی منجر بشود؛ خدا هشت سال فعالیت در آفتابشان را بخیر کناد!
یعنی هیچکس در آن ستاد جوان حزباللهی نیست که بتواند فرق توییتر و اینستاگرام را به نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی توضیح بدهد؟
دولت سایه درباره حکمرانی پلتفرم چه نظری دارد؟
پسفردا که پشت فرمان مملکت نشستند چطور قرار است آب و صابون بیاوریم و دست و رویشان را برای این اظهارات ناپخته بشوییم؟
ده
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
أَلْهَاکُمُ التَّکَاثُرُ
حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ
#مهد_کودک_۱۴۰۰
یازده
به دلیل اشتباه رخ داده در خدمات شرکت آمریکایی توییتر، مواضع رسمی یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران را میتوانید از سایر شرکتهای آمریکایی پیگیری کنید.
پ.ن:
توییتر و تلگرام که فیلتره. به نظرتون بهتره برای اطلاع از مواضع رییسکل سابق بانک مرکزی، اینستاگرام نصب کنم یا فیلترشکن؟!
انتخابات بچهمدرسهایها
«نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که هنوز بخش عمدهای از واجدین شرایط رأی دهی بخصوص زنان و رأی اولی ها تصمیم نهایی خود را برای رأی دادن به نامزد مشخصی نگرفتهاند. پیشنهاد مشخص خود را برای اقناع این قشر مطرح نمایید.»
پسربچههای پانزدهسالهای که امسال حق رأی هم ندارند، ابتدای خردادماه، یعنی قبل از شکلگیری آرایش فعلی نامزدهای انتخابات، به این سؤال قدیمی المپیاد سواد رسانهای، در آزمون پایان سال تحصیلی کلاس ما پاسخ گفتند.
مرور برخی از پاسخهای دانشآموزان پایه دهم شاید برای شما که وضعیت این روزهای انتخابات را از نزدیک رصد میکنید شگفتانگیز باشد:
- وعده حضور زنان در کابینه دولت
- وعده بهترشدن کسب و کارهای زنانه
- عدالت اجتماعی و تساوی حقوق بانوان
- حضور کاندیدا یا همسرش در کمپینهای بانوان و سر دادن شعار برابری حقوق مرد و زن
- وعده پشت سر گذاشتن حجاب اجباری که بزرگترین مانع برای زنان است
- وعده وامهای بسیار خوب به رأی اولیها برای ازدواج
- استفاده از چهرهها و افراد مشهور برای جذب رأی اولیها
...
ظاهراً در یک موقعیت قابل پیشبینی کودکانه حضور داریم!
#مهد_کودک_۱۴۰۰
موسسه باران با امضای شما و دکتر مدرسی هم در سامانه آمریکایی اینستاگرام هست و لایو ! هم برپا میکند. چرا آنجا هستید؟